کاربرد دیگ روغن داغ
با توجه به مبحث بیان شده در مورد دیگ روغن داغ، این دیگ ها در صنعت کاربرد بالایی دارند. کاربرد دیگ روغن داغ در صنایع گوناگون را می توان به دلیل خصوصیات بارز این سیستم دانست. این خصوصیات شامل استفاده از روغن است. استفاده از روغن علاوه بر کاهش خوردگی می تواند در دماهای بالا در سیستم استفاده شود. همچنین با توجه به خطرات پایین تری که دارد از اهمیت بالایی برخوردار است.
از این رو در این قسمت به کاربرد دیگ روغن داغ در صنایع کوناگون پرداخته و به صورت مختصر آن ها را بررسی می کنیم. مباحث مشابه در این زمینه شامل دیگ روغن داغ، سیستم گرمایش دیگ روغن داغ، مزایا و محدودیت های دیگ روغن داغ است.
کاربرد دیگ روغن داغ در صنایع
صنایع مهمی که دیگ روغن داغ در آن ها مورد استفاده قرار می گیرد شامل صنایع شیمیایی، غذایی، پلیمر، نفتی و قیر، کاغذ سازی، چوب، چرم و نساجی است. این صنایع با توجه به اهمیتی که دارند نشان دنده اهمیت دیگ روغن داغ در این صنایع نیز هستند.
صنایع شیمیایی
صنایع شیمیایی به بخشی از صنایع گفته میشود، که مواد شیمیایی مورد نیاز دیگر صنایع را، از طریق تبدیل مواد خام به مواد مورد نیاز، تأمین میکند. پالایشگاهها و واحدهای پتروشیمی که مواد خام نفتی را به موادی چون سوخت، حلال (نظیر استون)، رزین و… تبدیل میکنند نمونهای از صنایع شیمیایی بهشمار میروند؛ و جزو این دسته میباشند.
از دیگ روغن داغ در این صنعت جهت گرم نمودن اتوکلاو، صنایع رنگ و جلا و میکسر ها و همچنین راکتور ها مورد استفاده قرار میگیرد.
صنایع غذایی
صنعت غذا، به مفهوم کلیه عملیات کشت، برداشت، فرآوری و بستهبندی محصولات زراعی و باغی؛ زادآوری، پرواربندی، ذبح، صید و فرآوری دام، طیور و ماهیان خوراکی؛ میباشد. صنعت غذا شامل خود کشاورزی و دامپروری نیز میباشد.
صنایع غذایی شامل هشت تکنولوژی مختلف شیر و لبنیات،کنسروسازی،روغن و چربی خوراکی،غلات، قند و شکر، قنادی و نوشیدنی، بسته بندی و صنایع گوشت می شود.در هریک از این بخش ها به بررسی ویژگی های ماده اولیه ورودی،خصوصیات فیزیکوشیمیایی محصول نهایی و تکنولوژی های مورد استفاده در طی فرآوری خوراک در هر بخش می پردازد.
در صنایع غذایی نیز جهت سرخ نمودن، تامین حرارت تولید نبات و دستگاه های تقطیری استفاده می شود.
صنایع پلیمر
صنایع پلیمری جهت تولید کلیه محصولات پلیمری از قبیل لاستیک، پلاستیک، الاستومر، چسبها، رزین و سایر مواد مورد نیاز صنعت است. برای مثال طراحی و تولید تایر ماشین در صنایع لاستیک، لولههای پلیاتیلن در صنایع پلاستیک و انواع الیاف شیشه فایبرگلاسها در کامپوزیت در این صنعت تولید میشود. حتی کیسههای پلاستیکی و روکش ظروف نچسب (تفلون) از مواد پلیمری میباشند.
در صنایع پلیمری نیز از دیگ روغن داغ جهت پلیمریزاسیون و اکسترودر ها مورد استفاده قرار می گیرد.
صنایع نفتی و قیر
صنعت نفت شامل بخشهای اکتشاف، استخراج، پالایش، انتقال (که اغلب توسط تانکرهای نفت و خطوط لوله انجام میشود) و بازاریابی محصولات نفتی است. بیشترین حجم محصولات نفتی را مازوت و بنزین تشکیل میدهند. همچنین، نفت ماده خام برای محصولات شیمیایی بسیاری از جمله دارو، حلالها، کود، آفتکشها، و پلاستیک است.
در صنایع نفتی از دیگ روغن داغ جهت گرم نمودن مخازن، جداکننده ها، میکسر ها و استفاده در مبدل های حرارتی می توان نام برد.
صنایع کاغذ سازی
کاغذ یک ماده مصنوعی است که از مواد مختلفی بدست میآید. چوب، ماده اصلی ساخت کاغذ است. کاغذ را میتوان از پنبه، نیشکر و… نیز ساخت. برای ساخت کاغذ از دو شیوه متفاوت استفاده میشود.
در این صنعت از دیگ روغن به منظور گرم نمودن هود های خشک کن، اتاقک خشک کن و سیلندرهای خشک کن استفاده می شود.
صنایع چوب
صنعت چوب یک صنعت گسترده است. این صنعت را می توان به بخش هایی شامل چوب خام، شکل دادن، صنعت مبل و لوازم چوبی، چوب مورد استفاده در صنایع خمیر سازی و کاغذ سازی تقسیم بندی نمود.
در این صنعت از دیگ روغن داغ برای دستگاه های خشک کن چوب، نئون و روکش چوب استفاده نمود.
صنایع چرم
چرم، ماده ای طبیعی، بادوام و منعطف است که از دباغی پوست خام جانوران، بهویژه گاو بهدست میآید. فرایند دباغی، پوست فسادپذیر را به یک مادهٔ طبیعی پایدار، دایمی و انعطافپذیر برای کاربردهای گوناگون تبدیل میکند. چرم در تلفیق با چوب، پایهٔ فناوری باستانیان را شکل میدادهاست.
صنعت چرم و صنعت خز با هم متفاوتاند. این تفاوت از اهمیت مواد خام مورد استفاده در هر کدام پیداست. مواد خام مورد استفاده در صنعت چرم، محصولات فرعی صنعت گوشت هستند؛ در حالیکه گوشت ارزش بیشتری از پوست دارد. مواد خامی که در صنعت خز بهکار گرفته میشوند، ارزش بیشتری از گوشت دارند و به همین خاطر گوشت به عنوان یک محصول جانبی تلقی میشود.
در این صنعت از دیگ روغن داغ در زمینه گرم نمودن و تامین حرارت خشک کن ها و ماشین آلات استفاده می شود.
صنایع نساجی
صنعت نساجی شامل تمام مراحل تولید الیاف، تبدیل الیاف به نخ، تبدیل نخ به پارچه و همچنین شامل فرایندهای تکمیلی انجام شده بر روی پارچه مانند رنگرزی و چاپ میشود. اگرچه صنعت نساجی در ابتدا تنها محدود به تولید نخ بود ولی به مرور زمان همه انواع پوشاک و منسوجات را شامل شد.
در این صنعت نیز از دیگ روغن داغ در مواردی چون تامین حرارت ماشین آلات رنگرزی، کلندرها، خشک کن ها و ماشین آلات شست و شو استفاده می شود.
گردآوری: پدیده نوین بخار
تعقیب
[…] آشنایی بیشتر با دیگ روغن می توان به دیگ روغن داغ، کاربرد دیگ روغن داغ، سیستم گرمایش دیگ روغن داغ مراجعه نمایید. همچنین می […]
[…] می شود. البته در مقالاتی جدا به نحوه کارکرد دیگ روغن، کاربرد دیگ روغن و مزایا و محدودیت های دیگ روغن پرداخته شده […]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.